hits

Ro dere ned - Ingen tar skade av det

Det er så mange forskjellige meninger om når barnet er gammel nok til å sove borte.
Det er ingen fasit svar på det. Ingen foreldre eller barn er like, så det er noe man rett og slett må finne ut av selv.
Men at det er skadelig at barnet sover borte for tidlig eller for sent er det ikke.
Jeg er så lei av å høre mødre si "ååå nei, det er altfor tidlig. Det er ikke bra for barnet og kan slite med seperasjonsangst senere i livet".
Nei, det kan de ikke. Men om de skal sove borte og er redde, så kan det gjøre barnet stresset og det er selvfølgelig ikke noe koselig.
Men da er det ikke verre enn å hente barnet hjem og prøve igjen senere.
Barnet trenger mammaen og pappaen sin mer enn noe annet. Men det betyr ikke at de ikke skal være sammen med andre eller være borte fra oss.
Vi trenger også barna våres mer enn noe annet men vi klarer oss uten de en dag eller natt.
Det virker som at de som ikke lar barna sine sove borte før de er 2-3 år gamle er de som er de beste mammaene. De som gjør det rette. 
Men det er ikke sånn det burde være.
Vi alle mammaer burde ha god samvittighet når vi har barnevakt. Barnet tar ikke skade av det og vi som foreldre trenger det.
Vi er noe annet enn bare mammaer. Først og fremst så er vi mamma, foreldre, kjæreste, en ansatt, en student, hushjelper, kokk og gud vet ikke hva.
Men det er så viktig å ikke glemme seg selv oppi alt. For selv om du har blitt mamma og det er det du er nå, så er 'bare DU' inni der et sted. Ikke glem den personen. Den frie, morsomme, glade, tullete, null ansvarpersonen. Det er den personen som fikk deg dit du er en dag i dag. 
Det er så viktig å få frem den personen innimellom. Finne ny energi og nye krefter til å kunne være en god mamma! 
Det er viktig som par og bare kunne være kjærester og "glemme" barna for noen timer. Snakke om alt mellom himmel og jord, drømmer og ikke minst minner. Minner fra den tiden det bare var dere! Ikke snakke om bæsjebleier, gulp og snørr.
Vi har så godt av det.
Å mens du gjør det her, så ligger mest sannsynligvis barnet ditt hos verdens beste besteforeldre som gir barna dine så mye omsorg og kjærlighet at barnet ditt vil mase om å sove hos de hver eneste dag når de blir eldre.
Det jeg mener er -  ro dere ned. Ingen tar noe skade av det.

Én kommentar

Victoria

16.03.2017 kl.11:30

Så enig!

Skriv en ny kommentar